Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Политика

От ДПС изключили Пеевски превантивно и без да знаят дали изобщо е член

   
От ДПС изключили Пеевски превантивно и без да знаят дали изобщо е член

ДПС гласува Делян Пеевски да е председател без да знае дали е член на партията. Това коментира евродепутатът Илхан Кючюк, подкрепящ Ахмед Доган, в студиото на БТВ, пише NEWS.

Когато изключили Пеевски от партията също не били сигурни дали той е член, но взели мярката, защото подозирали, че членството може да бъде изфабрикувано.

Ако се стигне до съд относно регистрацията на партията за изборите, Кючюк очаква върховните съдии "да не се поддадат на шантажа на Пеевски", въпреки че "аватарите на Пеевски" твърдели, че съдът ще се произнесе в негова ползва, посочи още евродепутатът.

По думите на Кючюк тепърва те научват много неща за това как функционира моделът Пеевски и подчерта, че влиянието му се вижда навсякъде.

Илхан Кючюк вижда притеснителни неща, като даде за пример данните, станали известни покрай изслушванията във временната комисия за дейността на Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото.

Според него ДПС се е превърнала в щит на Пеевски, като те не са разбирали притесненията на външния свят, понеже са си живеели в техен собствен.

По мнението на евродепутата за влиянието на Пеевски трябва да бъдат сезирани външни институции, тъй като България няма достатъчно ресурс.

Илхан Кючюк коментира и думите на Бойко Борисов, като той посочи, че е чул лидера на ГЕРБ да мълчи.