Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Новини Свят

Пета атака с дронове към Киев от началото на месеца

   


Всички руски дронове, които тази нощ атакуваха Киев, са били свалени. Това съобщи ръководителят на градската военна администрация Сергей Попко, пише NEWS.

Само от началото на септември месец това е петата въздушна атака спрямо столицата Киев, като руската армия започна да атакува почти всяка нощ украински области и столичнния регион, след украинската атака срещу Курска област.

Именно от Курска област са пуснати тазнощните Shahed, а Киев е атакуван на няколко вълни, първата е започнала малко след полунощ.

По информация от тази сутрин на Сергей Попко няма жертви и разрушения. Дроновете са били свалени на подстъпите към Киев.

Тази нощ руските дронове кръжаха и над Сумска и Полтавска област. Въздушната тревога започна от североизточните области, откъдето влетяха безпилотните апарати. Към осем часа сутринта въздушната тревога продължава да е в сила за областите Харков, Полтава и Суми, а до 8 часа местно време и в Днепропетровска област. Тази нощ Русия изпрати две ракети към Днепър и Павлоград, откъдето беше съобщено в социалните мрежи за взривове. Все още няма информация за последствията там.

С авиационни бомби е ударен Харков тази нощ, като в резултат на това е възникнал пожар. Кметът на града Игор Терехов съобщи, че по предварителни данни никой не е пострадал. Пострадали са частни жилищни домове.