Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Коментари Политика

Хората на Доган: ДПС трябва да бъде регистрирано по начина, по който заявихме

   


Депутатите от ДПС, подкрепящи почетния председател на движението Ахмед Доган, смятат, че са направили необходимото коалицията "Демокрация, права и свободи" да се яви легитимно на предстоящите парламентарни избори, пише OFFNEWS.

"Разчитаме държавността да възтържествува и при останалите решения, които ще бъдат взети за напред, във връзка с опитите за незаконно присвояване и унищожване на ДПС", заяви на брифинг пред журналисти Тимур Халилов.

Той определи коалицията, създадена от Делян Пеевски за изборите като националистическа, а не евроатлантическа и това личало от програмите на партньорите в нея. Затова тя нямало как да представлява избирателите на Движението за права и свободи

Групата народни представители, близки до Доган, не коментираха как ще процедират, след като Централната избирателна комисия изпрати писмо с указания до двете коалиции - "Демокрация, права и свободи" и "ДПС - Ново Начало", до събота ДПС да не фигурира в техните коалиции. 

Халилов коментира и други решения на ЦИК, свързани с частичните местни избори в няколко населени места в страната на 20 октомври.

"ДПС е едно и трябва да бъде регистрирано по начина, по който бяхме заявили в деня на регистрацията за изборите", посочи Халилов. 

По-рано днес Пеевски обяви решението на ЦИК за незаконно.