Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Политика

Партия ВОЛТ остава извън коалицията ПП-ДБ

   


Партия ВОЛТ ще остане извън коалицията ПП-ДБ. Решението е взето на извънредно заседание на политическия борд на партията. Това съобщиха от ВОЛТ в отворено писмо, пише NEWS.

ПП Волт е част от коалиция ПП-ДБ от самото ѝ създаване за изборите за 49-то Народно събрание през април 2023. ВОЛТ бе и мандатоносител на Продължаваме Промяната преди 3 години за изборите за 47-то Народно събрание, когато беше гласуван и кабинета Петков.

От партията отбелязват, че преди изборите за 50-ото НС, ДБ и Продължаваме промяната са водили разговори за коалиция, в които не са участвали представители на ВОЛТ. Според партията ДБ са искали ВОЛТ да не бъде част от коалицията, но ПП са отказали.

От партията посочват, че ДБ са успели да наложат мнението си след заплахи си за напускане на коалицията. От ВОЛТ поясняват, че е имало три основни проблема. Това са избираемите места, участието на Волт в коалициония съвет на ПП-ДБ и включване в коалиционното споразумение нa регламент, уточняващ с кои партии и коалиции не бихме работили в предстоящото 51-Народно събрание.

В отвореното си писмо ВОЛТ посочват, че никога не са имали претенции към коалицията за избираеми места или получаването на субсидия. Те допълват, че са поискали среща с другите три партии от коалицията, но са получили отговор единствено от ПП.

Партията свиква извънреден национален съвет този петък за да обсъди създалата се ситуация и да предприеме нужните стъпки за участието си на предстоящите избори на 27 октомври 2024г.