Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Новини

Задържаха мъж за убийство по време на събор в Радомирско

   

  istock

Полицията разследва причината.

Убийство беше извършено в радомирското село Негованци, съобщиха от полицията в Перник. Жертвата е мъж на 39 години. Извършителят на деянието е на 33 години и е от Бобов дол, пише NOVA.

Сигнал за възникнал скандал и побой между няколко човека в радомирското село Негованци бил подаден на 1 септември рано сутринта около 04:28 часа. Полицейски екипи пристигнали на място и установили смъртта на 39-годишен мъж.

Органите на реда изяснили, че по-рано вечерта възникнал скандал и разправия между две компании, които празнували събора на селото. След това празнуващите се разделили и потърпевшия с няколко човека се преместили в негов имот в селото. Малко преди 04:00 часа другата компания пристигнала при тях, за да изяснят спора, който възникнал преди това. Така се стигнало до фаталния край, при който 39-годишнят мъж бил намушкан с нож и починал на място.

Тялото на починалия е откарано в Съдебна медицина за аутопсия. Извършен е оглед от криминалисти на областната дирекция и разследваща полиция и е започнато разследване, работата по което продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Перник.

След проведените процесуално-следствени действия и събрани достатъчно доказателства 33-годишният мъж е привлечен като обвиняем и е задържан за до 72 часа с прокурорско постановление. Предстои да бъде внесено искане в съда за налагане на постоянен арест.