Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Новини Политика

Напрежение в ЦИК бави регистрацията на партиите

   


Комисията се събира в 10:30 часа, за да обсъди създалата се ситуация.

Напрежение в Централната избирателна комисия. В 9:30 ч. днес трябваше за започне регистрацията на партиите за предстоящия предсрочен парламентарен вот, но с цел да са първи, подкрепящи ДПС-Доган и привърженици на ДПС-Ново начало застанаха пред сградата на ЦИК, пише NOVA.

Представителите на младежката организация на ДПС с почетен председател Ахмед Доган, заедно с журналисти, очакват да бъдат пуснати в Комисията. Стълбите на сградата са блокирани от хора. Отпред има и представители на ДПС-Ново начало на Делян Пеевски.

От видео, разпространено по-рано от пресцентъра на ДПС, стана известно, че представители и поддръжници на Ахмед Доган, както и такива на Делян Пеевски са вътре в сградата.

От пресцентъра на Движението, подкрепящо Доган, разпространиха видео, от което е видно, че Станислав Анастасов, Халил Летифов и Цветан Енчев стоят на местата, които се очаква да бъдат заети от членовете на ЦИК, за да започне регистрацията. "Безпрецедентен натиск. Трима души блокират държавата. Хората на Пеевски се опитват да спрат регистрацията и да бойкотират неизбежното”, коментират подкрепящите Доган.

От ЦИК обявиха, че в 10:30 часа ще се съберат, за да обсъдят създалата се ситуация.