Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Политика

Георги Свиленски обвини новото ръководство на БСП в преврат

   


Вигенин, Зафиров и Гуцанов са превратаджии. Временно изпълняващият функциите председател Атанас Зафиров не може нито да регистрира партията в ЦИК, нито да провежда разговори за коалиция за изборите. В официалните документи, издадени от съда фигурира само името на Корнелия Нинова, пише NEWS.

Това заяви пред БНТ депутатът от БСП Георги Свиленски, който бе сред изключените от партията през изминалия ден, заедно с Корнелия Нинова, Иван Ченчев и Крум Дончев.

По думите му решението на Националния съвет е взето без кворум. Според него не повече от 72 души са гласували за изключването и на 4-ата членове на Националния съвет. Свиленски подчерта, че за да е валидно решението са били нужни най-малко 95 гласа.

Народният представител е категоричен, че поведенията на Кристиян Вигенин, Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров е недопустимо. Той посочи, че тримата са се самозабравили и са се самонастанили на позициите, които са в момента, за да дават оценка и да решават съдбата на стотици хиляди социалисти.

Свиленски отбеляза, че оставката на Корнелия Нинова е факт и връщане назад няма. Той поясни, че предстои свикване на Конгрес, на който да бъде избран нов лидер на БСП.