Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Новини

Верни на Доган и полиция в сблъсък пред софийските сараи

   
Верни на Доган и полиция в сблъсък пред софийските сараи

Защитници на Ахмед Доган опитаха да влязат в пряко стълкновение с полицаи, в опит да проникнат да проникнат в софийските сараи на почетния лидер на ДПС. 

Привържениците на Сокола – около 100 човека, са вече там повече от 18 часа, настоявайки за достъп до резиденцията, в която през последните години живееше босът им. До конфликта се стигна след ато реалният собственик на Сараите …Папазов обяви, че си взема имота и Доган трябва да го освободи. По-късно стана ясно, че хора на Папазов са влезли във владение и контролират ситуацията.

От снощи има засилено полицейско присъствието в района.

Депутати от ДПС твърдят, че имат легитимен договор за ползване на имота и искат да влязат в сградата, за да установят какво се случва със собствеността и вещите на Доган. Там днес е и синът на почетния председател - Демир, който също е настоявал да му бъде предоставен достъп до сградата, но му е било отказано.

Полицаите успяха да предотвратят влизане в имота от привърженици на Доган. 

Въпреки очакванията и заканите, че ще пристигнат стотици автобуси и хиляди привърженици на ДПС да защитят Доган, това не се случи. От кадрите, излъчени по Нова нюз се видя, че и някогашният ТВ журналист и лидер на провалилата се партия „Бъз цензура“ Николай Бареков беше сред протестиращите и снимаше случващото се. През последните дни в социалните мрежи се разпространяват видеа, в които журналистът хвали и венцеслави Ахмед Доган като национална ценност. 

Остава усещането, че хората на Сокола се опитват да провокират по-крайни ексцесии и дори кървав сблъсък. Но на този етап полицията овладява ситуацията.