Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Развлечения

Оранжевият диван от Приятели се продава на търг за 30-годишнината на сериала

   


Някои от любимите ви сувенири от "Приятели" ще бъдат предложени на търг. В чест на 30-годишнината на ситкома, ще бъдат предложени дрехи, носени от Кортни Кокс (Моника), Дженифър Анистън (Рейчъл) и Лиса Кудроу (Фийби), както и репродукция на дивана, който се вижда в началните надписи, пише Факти.

Оригиналният диван е открит от декоратора Грег Гранде в склада в мазето на студиото Warner Bros. За 25-годишнината на ситкома 30 реплики на оранжевия диван с ресни, разпознаваем и от кафенето Central Perk, обиколиха САЩ през 2019 г. - от Гранд Каньон до Емпайър Стейт Билдинг. Прословутият диван, изложен на търг, се оценява на 2000-3000 долара. Студийна репродукция на знака Central Perk, оценена на 500-700 долара, също се предлага чрез аукционната къща за попкултура Julien’s Auctions и Warner Bros.

Други предмети включват сивото мохерово поло на Рейчъл носено в Седми сезон, Епизод 16, “Онзи с истината за Лондон”, оценена на 1 000 до 1 500 долара; кафява плетена блуза на Моника, носена по време на Сезон девет, Епизод 15, “Онзи с обира”, оценен на 1 000 до 1 500 долара; и бродираното палто на Фийби, носено в Сезон седем, Епизод 18, “Онзи с наградата на Джоуи”, оценено на 1 000 до 1 500 долара. Други части от облеклото, носени от Рос (Дейвид Шуимър), Чандлър (Матю Пери) и Джоуи (Мат Лебланк), също се предлагат за продан.

“Всеки ден някъде по света “Приятели“ се излъчва на екран, което говори за огромната му популярност и привличането на нови фенове дори десетилетия след финала му,” пише Дейвид Гудман, главен изпълнителен директор на Julien’s Auctions, в изявление за пресата. “Julien’s е развълнувана да представи тази емблематична колекция, донесена ни от Warner Bros., която отбелязва 30-годишнината на това легендарно шоу, достигнало абсолютния зенит на поп културата.”

В търга са включени и дрехи, носени от гостуващите звезди Сюзън Сарандън, Брус Уилис, Дакота Фанинг, Морган Феърчайлд, Джеймс Майкъл Тайлър, Кристина Апългейт, Айша Тайлър, Анна Фарис, Уинона Райдър и Пол Ръд.

На търга, който ще се проведе виртуално на 23 септември в Julien’s Auctions, са предложени 110 артикула.