Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Новини

Откриха нов център за интегрирани услуги в Пловдив

   

  МОН

Заместник-министърът на образованието и науката Наталия Митева откри Център за интегрирани услуги в Пловдив. В новоизградената сграда в кв. „Столипиново“ ще се предоставят образователни, административни, здравни и социални услуги.

Децата и младежите ще получават образователна подкрепа, ще имат възможност да развиват дигитални умения и творчество, като се включват в обучения и различни групови дейности. Центърът разполага със зали за обучения и консултиране, помещение за компютърни занимания, здравен кабинет, креативен кът и др. В него ще бъдат назначени социални медиатори, педагози и социални работници.

“За нас е огромно удоволствие да подпомогнем изграждането на подобен център за интегрирани услуги. Тези структури дават възможност и достъп до образование и култура, до административни услуги и до пазара на труда“, отбеляза при откриването заместник-министър Митева.

Общата стойност на проекта е над 2.3 млн. лева. Средствата се предоставят по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Проектът се реализира от община Пловдив, а Министерството на образованието и науката е програмен оператор.

На събитието присъства и зам.-кметът по спорт и младежки дейности на град Пловдив Николай Бухалов.