Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Новини

Махнаха Ахмед Доган от борда на директорите на ТЕЦ Варна

   
Махнаха Ахмед Доган от борда на директорите на ТЕЦ Варна

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган вече не е в борда на директорите на "ТЕЦ Варна" АД, съобщи БНР, като се позовава на данни от Търговския регистър.

Преди дни дружеството е прехвърлено на бившия транспортен министър Данаил Папазов, който вече е едноличен собственик на топлоцентралата, както и на фирмите, формално притежаващи т. нар. "сараи" на Доган. Впоследствие Папазов отстранява Доган от борда на директорите на "ТЕЦ Варна".

За вписване на промяната в Търговския регистър е подадено заявление на 20 август, като на 26 август тя вече е отразена. В Съвета на директорите на варненската топлоцентрала към момента фигурират само Данаил Папазов, синът му Станислав Папазов и Андриан Атанасов.

Ахмед Доган е освободен и от борда на дъщерното дружество на централата "Електрик секюрити" и по документи той вече няма участие във фирми.

Припомняме, че дружеството "ТЕЦ Варна" беше замесено в обявената от институциите схема, по която се твърди, че са били присвоени близо 150 млн. лв. от отпуснат кредит от Българската банка за развитие (ББР) на фирма на Румен Гайтански - Вълка.