Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Политика

Борисов посъветва Пеевски да не плаши другите партии

   


Председателят на ДПС Делян Пеевски трябва да се успокои и да не плаши другите партии. Такъв съвет даде лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По този въпрос никой не го бе питал, но въпреки това той реши да се изкаже. Наред с това бившият премиер призова по време на кампанията да се мисли какво ще се прави след изборите, защото те ще минат и пак ще трябва да се съставя правителство.

"Ако искате съвет към Пеевски – трябва да се успокои, да не плаши така другите политически партии, да почне да говори градивно. Така, както една година го правеше. До обед стоеше при мене, следобед беше при колегите от ПП-ДБ. И всичко си вървеше", заяви Борисов.

И после констатира, че всички трябва да „дадат малко назад“. От сегашния парламент нищо повече не може да се излъчи, каза още той.

Пеевски от известно време е в конфликт на няколко фронта. Той се скара с почетния председател на партията Ахмед Доган, а самото движение се разцепи на два лагера. Не е ясно как точно формацията ще се яви на изборите заради вътрешните драми.

От друга страна Пеевски е в конфликт и с президента Румен Радев. От доста време вече той упорито го нарича "Мистър Кеш" и намеква за корупционни практики без да е дал нито едно доказателство в подкрепа на думите си.

Освен това Пеевски обвинява Радев и в нарушение на конституцията след като президентът отказа да назначи служебното правителство на Горица Кожарева. Основният аргумент бе присъствието на бившия вътрешен министър Калин Стоянов, когото Пеевски открито защитава и обяви, че ще го покани за водач на листа.