Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Коментари

Вулин: Всички мръсници трябва да знаят, че Сърбия е държава, в която не са добре дошли

   
Вулин: Всички мръсници трябва да знаят, че Сърбия е държава, в която не са добре дошли

„Аз лично съставих списъците с лицата, които не трябва да бъдат допускани на територията на Сърбия“.

Това заяви сръбският вицепремиер Александър Вулин. Той добави, че е направил това по времето, когато е бил министър на полицията и директор на Агенцията за сигурност и информация (БИА), съобщи „Бета“.

Изявлението на Вулин последва задържането на хърватската певица Северина Вучкович на сръбската граница. В тази връзка вицепремиерът заяви, че съжалява, че не е посветил повече време на тези списъци, „защото вижда колко много мърши са били несправедливо забравени“.

„Всички мръсници, които смятат, че сърбите нямат нито държава, нито самоуважение, могат да се убедят в обратното, когато на нашите граници им кажат, че не са добре дошли. Едни, защото пееха за клането на сърбите от Орич по Коледа, други, защото биеха децата ни на концерти , а в мрежите проклинаха сръбската майка, пееха, че никой нищо не може да им направи, защото: „Ние сме по-силни от Сърбия“, бълнуваха, докато показваха символите на велика Албания, честваха Анта Готовина. В списъците, които аз лично съставих като министър на полицията и като директор на БИА и със заповед предадох на компетентните органи, имаше чужди граждани, които дойдоха в Сърбия, за да участват в протестите с насилие, но и наркобарони, от които все още се страхуват от Сараево до Прищина и Скопие, а в Сърбия им конфискувахме автомобилите и ги връщахме пеша през границата.“ , каза Вулин./БГНЕС