Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Развлечения

Ойезис се събира за поредица от концерти през 2025 г.

   


Лиъм и Ноел Галахър потвърдиха, че "Ойезис" се събира за поредица от концерти през 2025 г., съобщи Би Би Си. В прессъобщение бяха обявени и дати за Лондон, Манчестър, Кардиф, Единбург и Дъблин. "Оръжията са замлъкнали. Звездите се подредиха. Голямото чакане свърши. Елате да видите. Няма да бъде излъчено по телевизията", пише в изявлението на групата, пише Дневник.

Съобщението беше публикувано в инстаграм профилите на братята Галахър, както и на официалната страница на "Оейзис". Групата заяви, че тези дати ще бъдат единствените в Европа през следващата година, но се предполага, че скоро ще бъдат обявени още няколко за други места по света.

Лиъм и Ноел Галахър не планират да правят нова музика, пише "Гардиън", но потвърдиха издаването на 30-то юбилейно издание на техния албум Definitely Maybe, който ги превърна в звезди и постави начало на ерата на бритпопа, допълва Би Би Си.

Двамата братя винаги са имали противоречиви отношения, което водеше до редица провалени концерти, докато не се разделиха окончателно през 2009 г. след конфликт зад кулисите на фестивала Rock en Seine в Париж.

Слуховете за събирането на "Оейзис" се появиха още през уикенда, когато се появи тийзър в стила на логото им и датата 27.08.24, а в неделя вечер Лиъм Галахър по време свой концерт изпълни песента Half The World Away, посвещавайки я на брат си. В края на концерта същият тийзър се появи на екраните на сцената.

Датите на турнето са:

4, 5 юли - Кардиф, стадион "Принсипалити"
11, 12, 19, 20 юли - Манчестър, Хийтън парк
25, 26 юли и 2, 3 август - Лондон, стадион "Уембли"
8, 9 август - Единбург, стадион "Мърифийлд"
16, 17 август - Дъблин, Крок парк

Организаторите обявиха, че билетите ще бъдат пуснати в продажба в събота, 31 август.