Четвъртък, 12 Сеп 2024
           
Новини

Продължават обработките срещу насекоми в София

   


След обработките срещу насекоми през март, април, май и юни предстои да бъдат извършени нови такива срещу възрастни комари, кърлежи и гризачи през август и септември 2024 г.
Обработването стартира на 22.08.2021 г., като първите ще са в районите "Сердика", "Илинден", "Слатина" и парк "Борисова градина".

Дейностите ще се извършват при благоприятни климатични условия и при окосена трева (за кърлежите и бълхите). Обработките се извършват рано сутрин до 10:00 часа, а срещу комари – късно вечерта след 20:00 часа.
Третираните терени се обозначават от изпълнителите предварително с табели за вида обработка – използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт. Обработката на общинските зелени площи срещу кърлежи се извършва задължително два пъти годишно.

При получени сигнали от граждани за кърлежи, гризачи, бълхи и др. на общински терени ще се маркират рисковите места и ще се подават на фирмата изпълнител за допълнителни третирания.
Обработват се общински зелени площи по възлагане от Столична община и се контролират от дирекция „Зелена система“ или районните администрации. Специализираният контрол ще се осъществява от експерти на Столичната РЗИ.


Приложения:
График за обработки на зелени площи към  междублоковите пространства на районите
График за обработки на зелени площи към паркове и градини
График за обработки на зелени площи към транспортни обекти и гробищни паркове