Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Спорт

София ще бъде домакин на Световни купи по художествена гимнастика до 2028 г.

   


София ще бъде домакин на Световни купи по художествена гимнастика през олимпийския цикъл до Игрите в Лос Анджелис 2028, съобщават от БФХГ.

"Щастливи сме да обявим, че кандидатурата на БФХГ и България за домакинство на Световни купи по художествена гимнастика за следващия олимпийски цикъл до Лос Анджелис 2028 беше одобрен. Така София ще посрещне световния елит на художествената гимнастика и през следващите четири години. Първата Световна купа за 2025-а ще бъде в столицата от 4 до 6 април. Международната федерация по гимнастика, в лицето на Президентската комисия, оцени високо организационните качества на българската федерация и отличната организация на всички предишни издания на Световната купа в София", заявиха от родната централа.

Останалите домакини ще бъдат Баку (Азербайджан), Ташкент (Узбекистан) и Милано (Италия). Освен традиционните Световни купи, ще има и две Чалъндж купи в Портимао (Португалия) в началото на май и в Клуж-Напока (Румъния) през юли.

Както е известно, България спечели и правото да организира третото световно първенство по художествена гимнастика за девойки, което ще проведе в края на юни следващата година.