Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Политика

Борисов не мисли за министри, а за пътни проекти на София

   
Борисов не мисли за министри, а за пътни проекти на София

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов скицира пътните проекти на София пред бившия градоначалник Йорданка Фандъкова и някогашния регионален министър Николай Нанков, съобщава БГНЕС.

Той ги обяви за кауза на градската организация на партията.

Борисов представи визията си за важната инфраструктура в столицата - Столичен околовръстен път. Той отбеляза, че настоящите управляващи на града имали само идейни проекти и нищо не било направено от времето на ГЕРБ.

"Промяната я видяха. Изчакахме ги четири години "Промяната", към днешна дата има само идейни проекти", изтъкна Борисов.

Той увери, че докато се строи Околовръстното, всичко ще работи - по този път щели да минават линейките и пациентите за детската болница, която се очаква да бъде изградена.

Новата визия на ГЕРБ предвижда трафикът от Перник към София да се отпуши с тунел - почти като на АМ "Струма", и естакада - по-малка от моста "Брюксел".

"От бензиностанцията на ОМВ влизаме в един тунел, който излиза на Горна баня. Докато се работи той, всичко останало си работи - не пречи на движението, не пречи на хората. Като стъпим в Горна баня, разширяваме с три ленти - до метростанцията, лек завой и стигаме до светофара на Суходол. Не източваме язовира, както мислехме преди. Слагаме две колони, пътят стъпва на тях и стига до кръговото на магистрала "Люлин", разясни лидерът на ГЕРБ.

Той настоя това да е приоритет номер едно за София.

Борисов призна, че новата идея е по-скъпа.

"Има ли цена работочасовете и нервите на хората, екологията и замърсяването, мостове и съоръжения със спрян транспорт. Представете си какво чудо щеше да е", контрира обаче той.

Борисов посъветва Фандъкова и Нанков да търсят кмета Васил Терзиев.

Относно изпълнението и финансирането той заяви, че ГЕРБ ще влязат във връзка с което и да е правителство.

Според Борисов начертаната визия може да се реализира в рамките на година и половина.

"Другите може да искат вътрешен министър, външен министър, ние искаме да си донаправим София такава, каквато хората я харесват", изтъкна той и припомни, че по същия начин е нарисувал "Балкански поток" пред Жан-Клод Юнкер и той си е закачил скицата в кабинета.