Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Новини

Рангел Бизюрев застава на подсъдимата скамейка за жестокото убийство в Цалапица

   
Рангел Бизюрев застава на подсъдимата скамейка за жестокото убийство в Цалапица

Днес започва процесът срещу Рангел Бизюрев за извършеното преди година убийство на Димитър Малинов от Цалапица.

Пловдивският Окръжен съд ще го гледа по общия ред, с разпит на всички свидетели, след като на разпоредителното заседание бе отхвърлено искането на защитата на Бизюрев за дело по съкратената процедура.

Ако бъде признат за виновен, Рангел Бизюрев може да получи от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна. Делото е насрочено в три поредни дни.

Припомняме, че на 17 юни 2024 г. Рангел Бизюрев се сдоби с обвинение от Окръжна прокуратура за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. 31-годишният Бизюрев е обвинен за умишлено убийство, извършено с особена жестокост. Наказателният кодекс предвижда за това престъпление от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна.

Убийството на 24-годишния Димитър Малинов бе извършено през юли, 2023 г. Известно време полицията не можа да задържи заподозрян за тежкото престъпление.

Първи арестувани по случая бяха близнаците Борислав и Валентин Динкови за укривателство на трупа на Малинов. Соченият за убийството Бизюрев бе напуснал страната, като му беше издадена Европейска заповед за арест. Впоследствие Рангел бе задържан в Дания и екстрадиран у нас. /БГНЕС