Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Свят

Успешен ден за ВСУ в Курск - настъпват в пет направления, обхващайки четири района на областта

   
Успешен ден за ВСУ в Курск - настъпват в пет направления, обхващайки четири района на областта

Полк. Диман Георгиев

Още един добър ден за УВС на Курск. Украйна напредва в цялата област!
Руски източници, свързани с група "Север", съобщават, че "най-нещастната руZка бригада, 810-та морска пехота, е била "разбита" по време на жестока "схватка" в гориста местност край Каучек, Курск. Каучек е на 32 км северно от Суджа и 21 км южно от Лвов.

Източници от Москва съобщават също, че руската 18-та гвардейска мотострелкова дивизия е обградена от 95-та десантно-щурмова бригада на ВС в Малая Локна, Курск.

В Ростовска област за ракетни удари и пожари се съобщава от източници в Новошахтинску.
Според ген. Сирски, украинските сили са постигнали значителен напредък в Курск, като сега контролират над 1,263 квадратни километра руска територия. Те са завзели 93 селища и са напреднали на 28 до 35 километра в руските отбранителни линии.

На фронта в Курск украинските войски настъпват в пет направления, обхващайки четири района на областта. В същото време Украйна е близо до обкръжаването на руските сили близо до река Сейм, като потенциално могат да бъдат пленени до 3,000 руски войници, след като всичките три моста към тях са унищожени, а руските понтонни съоръжения са под непрекъснат обстрел от украинската артилерия.