Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Политика

Татяна Буроджиева: Президентът разигра спектакъл, но не дава решение за изход от кризата

   
Татяна Буроджиева: Президентът разигра спектакъл, но не дава решение за изход от кризата

Президентът Румен Радев не каза на база на какво е взел решение да не подпише Указа за служебно правителство, след като Калин Стоянов остава вътрешен министър. В същото време служебният премиер Грънчарова каза на база на какво е взела информирано решение. Радев е имал предварителна информация, какъв ще е състава на кабинета и просто вчера ни разигра спектакъл. Това заяви по Нова ТВ политологът Татяна Буроджиева.

Как това поведение на президента се съвместява с призивите му да се успокои ситуацията в страната. В политиката трябва да представиш решение, а Радев не дава такова за изход от ситуацията. Прати проблема в Народното събрание, а преди казваше, че това Народно събрание е нелегитимно. Той продължава да се държи като популист. Не съм убедена, че ще се намери кандидат за премиер, който ще се съгласи да се съобразява с Радев.

Президентаът превърна Калин Стоянов в залог, но сега е интересно как политиците ще подкрепят действията му. В случая той изпраща послание на политиците -  направихте  поразии с промените на Конституцията, а сега си сърбайте попарата, допълни Буроджиева.