Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Политика

Румяна Бъчварова: Полицейският протест е политически натиск върху Радев

   
Румяна Бъчварова: Полицейският протест е политически натиск върху Радев

Поредната фаза на драстичните прояви на завладяната държава. Това видя бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова в конституционната криза. Пред bTV тя видя зависимости, които Калин Стоянов гарантира.

Става въпрос за едни 2 месеца на този служебен кабинет, подчерта Бъчварова. Ключът е в сложните отношения в ДПС, смята тя и заподозря, че ДПС на Пеевски държи на вътрешния министър. Няма как следващо правителство да мине, ако в състава е Калин Стоянов, по мнението на бившия вътрешен министър. В последните дни се е разигравал театър с изявленията на Стоянов, че не е получил покана, по думите ѝ.

Има един сценарий, който е много видим, каза още Румяна Бъчварова. Видима и драстична проява на политически натиск, според нея, е полицейският протест под прозорците на държавния глава.

Ситуацията изисква политически решения, по мнението ѝ. Държавният глава с действията си показвал последствията от измененията в Конституцията. Парламентът трябва да се събере и да прекрати ваканцията си, защото ситуацията е критична, категорична бе Румяна Бъчварова. ГЕРБ не може да продължи да мълчи, смята още тя.

От днешната среща при Ахмед Доган Бъчварова очаква някакво решение на кризата. А изходът от кризата за нея е преназначаване на Димитър Главчев за премиер, без Калин Стоянов да е вътрешен министър.