Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Политика

БСП подкрепя решението на Радев да отхвърли кабинета на Горица Грънчарова - Кожарева

   


Зафиров настоя ПП-ДБ да дадат обяснение за промените в Конституцията. 

БСП подкрепя решението на президента да отхвърли кабинета на Горица Грънчарова - Кожарева.

Това заяви временно изпълняващият длъжността председател на левицата Атанас Зафиров. Според него гражданите гледат пореден епизод на разпад на дъжавността, предава БГНЕС.

Видимо г-н Калин Стоянов създава напрежение в обществото. Не може един човек, било то и възлов министър, да се превръща в препъникамък за функционирането на цялата държава, каза още Зафиров.

Атанас Зафиров изрази позицията на левицата, че 50-ото Народно събрание е напълно изчерпан. 

Така че няма как този парламент да бъде резервоар на т.нар. домова книга. Призоваваме всички имена в тази домова книга, които отказаха да бъдат премиер, да преосмислят своята позиция, призова Атанас Зафиров. 

Във вторник Изпълнителното бюро на БСП ще излезе с официална позиция и предложение за решение на кризата. Зафиров настоя ПП-ДБ да дадат обяснение за промените в Конституцията. 

Припомняме, че в 11.00 часа днес проектокабинетът на Горица Грънчарова - Кожарева се провали. Президентът Румен Радев отказа да подпише указа за назначаването на ново служебно правителство заради Калин Стоянов. Държавният глава призова депутатите да допопълнят и т.нар. домова книга, от която може да избира потенциални служебни премиери.