Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Новини

ГДБОП иззе 20 кг канабис и над 40 растения след опит за сделка на бензиностанция

   

  МВР

Специализираната полицейска операция за неутрализиране на престъпно сдружение, занимаващо се с държане и разпространение на канабис, е проведена на 15 и 16 август на територията на областите Габрово и Търговище. Екипите на ГД „Борба с организираната престъпност“ влезли в следите на двама мъже – на 37 и 44 години, които били задържани по време на реализацията, в района на бензиностанция. Арестът бил осъществен в момент на сключване на сделка за 15 кг канабис. Последвали оперативни действия на три адреса и две превозни средства. При полицейската работа били открити и иззети още пет килограма  суха зелена листна мака, 3450 лева и 4 телефона.

В рамките на реализираната специализирана операция е установена нива с добре развити 44 растения с височина между 150 см. и 300 см. от рода на конопа. Събрани са данни за съпричастност на задържаните лица към отглеждането на насажденията.

Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура - Габрово. Двамата задържани за 24 часа са привлечени към наказателна отговорност за извършени престъпления по чл. 321, ал.6 от НК и чл. 354а от НК. Мярката на единия обвиняем е удължена до 72 часа, а другият е освободен с гаранция в размер на 5000 лв.

Работата по доказване на цялостната дейност на лицата продължава.