Петък, 20 Сеп 2024
           
Коментари

Христо Панчугов: Да се поддържа усещането за откраднати избори обслужва изцяло Румен Радев

   
Христо Панчугов: Да се поддържа усещането за откраднати избори обслужва изцяло Румен Радев

Да се поддържа усещането за откраднати избори и откраднат вот обслужва изцяло президентската институция и президентския интерес. Това заяви политологът Христо Панчугов, след като проектокабинетът на Горица Грънчарова-Кожарева се провали. Румен Радев отказа да подпише указ за ново служебно правителство заради оставането на Калин Стоянов като вътрешен министър.

"Имаме обслужване на лични интереси на всяка една от институциите, вместо истински опит да се подреди процесът. Президентът отдавна е заел позицията, в която в България не се провеждат честни изброи", заяви Панчугов в ефира на БНР.

„Смятам, че нито един министър на вътрешните работи не е допринесъл в посока за честни и прозрачни избори, защото липсват сериозни разследвания“, каза още политологът, като отбеляза, че резултатът е бил един и също, когато „властта беше и в добрите, и в лошите“.

По думите му до този момент манипулациите на българските избори никога не са променяли крайния резултат.

„Разбира се, че има манипулации, злоупотреби, търговия с влияние и купуване на гласове, големият въпрос е дали те са в такава степен, че ние да убедим българските граждани, че изборите са нечестни и манипулирани“, добави той.

Според Панчугов се получава все по-видим и все по-публичен разпад на политическото лидерство.