Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Развлечения

Дара Екимова е жертва на онлайн тормоз

   


Певицата Дара Екимова от година получава заплашителни от освидетелствана жена. Тя се е свързала с полицията и ГДБОП обискирали дома на пишещата ѝ системно обиди жена, която живее при майка си. 

В студиото на Нова телевизия тази сутрин певицата и нейната продуцентка Саня Армутлиева разказаха за системния тормоз.

 

Той започнал миналата година през пролетта. Екимова редовно получава заплашителни съобщения от множество профили. В началото се опитва да отговори, за да каже, че ще се оплаче на полицията, но това само влошава нещата. 

Въпросната жена намерила къде живее семейството на певицата и заплашвала и тях. От съобщенията, които Дара Екимова получавала, ставало ясно, че жената я следи и знае къде е. 

 

Тя е освидетелствана и според българското законодателство не може да носи отговорност за действията си. Живее с майка си, която на свой ред обвинява Дара Екимова, че "завижда" на дъщеря ѝ. 

След сигнала на Екимова ГДБОП са влезели в дома ѝ и са иззели устройствата, от които тя пишела по подобен начин на още известни личности.

Дара Екимова каза, че са получили устно обещание от ГДБОП, на което не е ясно дали може да се разчита. "Всички знаем, че има повтаряемост на безнаказаността", каза певицата.

Саня Армутлиева припомни за случая с Кристиан Костов след "Евровизия", който получавал заплашителни имейли от момче, което впоследствие се "извинило".

"Активирах се, защото трябва да намерим начин, дори когато някой не е в нормално състояние - да спрем това", каза Армутлиева.