Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Спорт

Ще я познаете ли: Иман Халиф очарова социалните медии с нежна визия

   


Алжирската боксьорка Иман Халиф демонстрира за първи път бляскава и нежна визия в нов видеоклип тази сряда, след като спечели златния си медал на Олимпийските игри през 2024 г.

Във видеоклипа, споделен на страницата на Beauty Code в Instagram, Халиф- която беше в центъра на скандали относно половата си идентичност по време на участието си на Игрите в Париж - първо се вижда в черна блуза, с вързана на опашка коса, докато замахва към камерата с боксови ръкавици, преди клипът да премине към 25-годишната спортистка с разпуснати къдрици, розови сенки за очи и бляскав гланц за устни.
 

Тя допълва флоралната си рокля и бели висящи обици във формата на цветя с олимпийския златен медал, който получи, след като победи китайката Ян Лю миналия петък.

Олимпийското пътешествие на Хелиф привлече световното внимание след двубоя ѝ в първия кръг срещу италианката Анджела Карини, която се предаде след 46 секунди и заяви: „Никога не съм получавала такъв удар“.
 

 

Хелиф, която е биологична жена и не се определя като транссексуална, заяви в скорошно интервю, че това изпитание „ми е повлияло много“.
 

Отзвукът се засили, тъй като високопоставени личности като главния изпълнителен директор на X Илон Мъск и бившия президент Доналд Тръмп поставиха под въпрос пола на Хелиф.

Тя беше дисквалифицирана от Световното първенство по бокс през 2023 г. за това, че не е преминала неуточнен тест за допустимост на пола, според МБА - ръководеният от Русия ръководен орган, с който МОК вече не се асоциира.