Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Коментари

Военният министър коментира скандален видеоклип

   
Военният министър коментира скандален видеоклип

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов каза, че не е бил информиран за подготовката и публикуваното на видеоклипа, с който Информационния център на ведомството се опита да рекламира военната професия и заради който е бил освободен директорът на центъра. 

„По темата със скандалния клип – не, не съм информиран. Същият клип не е разработен и обсъждан дори в ръководството на Информационния център, не е уведомена и дирекцията в Министерството на отбраната“, заяви Запрянов в парламента по време на днешния парламентарен контрол.

Той подчерта, че клипът, заради който имаше негативна обществена редакция е пуснат „без съответните санкции и разрешения“.

„Мерките, които взехме, доведоха до освобождаване на директора на информационния център“, посочи Запрянов.

Веднага след публикуваното той беше изтрит от страницата на Информационния център.

Клипът започва с думите: "Ти си млад и сърдит? Светът наоколо постоянно е по нервите? Наричат те буен, даже див? Не се подчиняваш току-така на другите? Усмихни се - има рецепта за твоето щастие. Защо не се питаш да станеш истински войник? Ела в своя свят - бъди 100% себе си", припомня "Дарик".

Междувременно на кадрите се вижда лаещ доберман "гангстери" с маски и качулки на фона на рап музика, които размахват пистолети и дрифтират с АТВ-та. Някои от тях са голи до кръста и са татуирани.

"Развръзката" на сюжетната линия на клипа е как един от тях си маха маската и се записва във военната академия, с което става войник.

Макар и клипът да беше изтрит от официалните канали на Информационния център на Министерството на отбраната, той все още може да бъде намерен в социалните мрежи.