Четвъртък, 12 Сеп 2024
           
Коментари

Стоянов обвини Божанов в "арогантна политическа намеса" в работата на МВР

   


Служебният вътрешен министър Калин Стоянов обвини депутата от "Продължаваме промяната-Демократична България" Божидар Божанов в "арогантна политическа намеса" в работата на МВР, пише OFFNews.

Стоянов твърди, че в сряда народният представител се е обадил на шефа на дирекция "Киберпрестъпност", за да се интересува от материали по конкретно разследване.

"На 14 август около 18:00 ч. народният представител от ПП-ДБ Божидар Божанов си е позволил да се обади на директора на дирекция "Киберпрестъпност" в Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) и да се интересува от материали, които се работят в службата: от кой са подадени, какво съдържат, какво е свършено по тях, и реално е държал сметка защо колегите са си свършили работата", обяви министърът.

По думите му това представлява натиск от страна на депутата и няма да допусне подобна намеса в работата на МВР.

"Ето така работят тези хора – звънят, търсят информация и притискат служителите", отсече Стоянов, който засега няма покана да остане начело на силовото ведомство от новия служебен премиер Горица Кожарева.

По повод спирането на сайта novonachalo.com, който редовно осмива съпредседателя на ДПС Делян Пеевски, Калин Стоянов обясни, че е наредил проверка за това кое и как се е случило и ще предостави информация. И добави, че двама души са се асоциирали с този "фалшив" сайт - бившият депутат от ПП-ДБ Ивайло Мирчев и Божидар Божанов.

Стоянов допълни, че трябва да се прави разлика между свобода на словото и сайтове за разпространение на фалшива информация и манипулация.

"Петков, Денков, Божанов и компания не искат аз да остана на поста министър на вътрешните работи, защото аз съм гарант за това да не допускам вмешателство в дейността на структурите на ведомството. Не го направих и когато бях част от техния кабинет, няма да го позволя и сега", декларира Калин Стоянов.