Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Политика

Калин Стоянов няма да допусне недоброжелателно противопоставяне на МВР

   
Калин Стоянов няма да допусне недоброжелателно противопоставяне на МВР

Вътрешният министър Калин Стоянов връчи ключовете на още 90 автомобила с висока проходимост, предназначени за Пътна полиция.

На церемонията той подчерта, че независимо от множеството критици на МВР, ръководството на ведомството продължава да следва заложените си приоритети, един от които е да осигури на служителите си техническите средства за изпълнение на техните преки задължения. Доказателство за това според него е и днешното събитие.

"Това е още една малка крачка в битката, която водим с пътния травматизъм. Убеден съм, че с подобни малки, но сигурни крачки, ние ще излезем победителите в тази битка", обяви Стоянов.

Снимка 678932

Източник: МВР

Той припомни, че става въпрос за обществена поръчка, по която ще бъдат доставени общо 467 автомобила. Тя е обособена в три позиции - 35 високоскоростни, които Пътна полиция вече е получила, 200 леки, част от които са вече доставени, и 227 автомобила, първите от които днес вече са факт.

МВР министърът посочи, че това се случва независимо от тежките процедури и продължителния период от стартирането на поръчките до тяхната реализация.

Той бе категоричен, че няма да допусне прокрадването на недоброжелателно противопоставяне, защото усилията са насочени към обезпечаване с техника на всички служители от структурите на ведомството.

Стоянов отбеляза, че през следващите месеци ще бъдат получени и следващите подобни автомобили и те ще попълнят автопарка и на други звена в МВР. Министърът пожела на служителите си да шофират безаварийно и отговорно.

Снимка 678930

Източник: МВР