Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Коментари

Мехмед Мехмед: Засега Делян Пеевски е с крачка по-напред от Ахмед Доган

   
Мехмед Мехмед: Засега Делян Пеевски е с крачка по-напред от Ахмед Доган

Засега в икономически план и с репресивен апарат Делян Пеевски е една крачка по-напред от Ахмед Доган, коментира олитологът Мехмед Мехмед в интервю за БНР.

"Колко от тайните на ДПС ще излязат в тази война? Очаквам войната да е на няколко фази. Сега предизборно сме във фаза да показват мускули. Пеевски натиска с всичко, което има. Финансовите пропорции да секнат предизборно и той да покаже, че парите са в него и може да финансира по-нататък." - посочи Мехмед.

Според него следващата фаза на войната "Пеевски-Доган" е ще започне след изборите и "тогава вече ще се види, къде в парламента остава Пеевски и хората около него".

Мехмед Мехмед прогнозира, че третата фаза на вътрешнопартийната война в Движението ще бъде контранастъпление на Пеевски - а към момента изселническите дружества са на страната на Доган.

По думите му, отношението на Турция към ДПС е аналогично на това в нашите смесени райони.

"Много е странно чувството. Тук в смесените райони се чува: 30 години какво направихте? Освен картата на българския етнически модел няма нищо друго. Не може да се покаже карта на българския икономически модел. Досега специализираните и репресивните органи са на страната на Пеевски, както и през годините се предполагаше, че има такива зависимости." - каза още Мехмед Мехмед.

Той напомни, че основният проблем е кой ще регистрира ДПС в ЦИК при избори и как ще се определят кандидат-депутатите и листите на партията.

"Това трябва да се реши на Национален съвет на ДПС, който изненадващо защо още не е свикан. Иначе Пеевски добре си е оплел кошницата, защото от неговите хора има и в ръководството." - заяви политологът. 

Той е убеден, че нещо се чака и затова още не е свикан Националният съвет на партията, но не знае точно какво.