Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Политика

Борисов подкрепи Петков, че ББР трябва да се разследва и за 150 млн. лв., отпуснати на Булгартабак

   


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подкрепи думите на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, че Българската банка за развитие трябва да се разследва и за 150 млн. лв., отпуснати на "Булгартабак" - собственост на лидера на парламентарната на ДПС Делян Пеевски., пише OFFNews.

Тази сутрин в ефира на Нова телевизия Кирил Петков обяви, че отпуснатият кредит бил подобен на този, който е даден от ББР на Румен Гайтански-Вълка и който от вчера е обект на разследване от страна на прокуратурата и реформираната Антикорупционна комисия (КПК). 

"Хубаво е, че са се задействали. Нека проверят и "Булгартабак", както каза Кирил Петков тази сутрин. Аз мисля, че по тази сделка подобна голяма цифра от приватизация не е получавана в България", подкрепи го Борисов. 

Той заяви, че никой не се е борил с Румен Гайтански-Вълка колкото него, когато е бил кмет на София. "Няма да забравя как Сергей Станишев излезе да мие боклуците с него. Колкото аз съм се борил, никой не се е борил и успях", изтъкна той. 

Лидерът на ГЕРБ заяви, че политиците 7 пъти правят едно и също и напомни за поговорката, която гласи, че ако се спънеш веднъж и го направиш пак - значи си глупав. "Така подредени нищо не можем да постигнем", каза Борисов. 

Той се възмути от големите задръствания и каза, че това е едно от нещата, които най-много го дразнят. Похвали кмета на София Васил Терзиев за това, че столицата се чисти, но каза: "Виждате, че не направи нищо, а много говореха."

На финала на изказването си каза още, че "българите не обичат да им се говори така", но че плажовете и кафетата са пълни и че сега работи само парламентът.