Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Политика

Георги Тахов остава служебен министър на земеделието

   
Георги Тахов остава служебен министър на земеделието

Служебният земеделски министър Георги Тахов остава на поста си и в кабинета на Горица Грънчарова. По-рано стана ясно, че постовете си запазват и служебният енергиен министър Владимир Малинов, както и този на икономиката Петко Николов, предаде БГНЕС.

Ако получа предложение от министър-председателя, каза той, ще го приема с цел именно проверката на "Булгартрансгаз" да бъде приключена, но и защото има още много ключови въпроси, които да бъдат решени, уточни Малинов.

Досега министрите, които са приели и вероятно ще запазят постовете си в новия служебен кабинет са: на отбраната, транспорта, културата, правосъдието, финансите - Атанас Запрянов, Георги Гвоздейков, Найден Тодоров, Мария Павлова, Людмила Петкова.

Съгласни са да останат министри и Галин Цоков на образованието и Галя Кондева на здравеопазването. Иван Кондов пък най-вероятно ще поеме поста служебен министър на външните работи, досега той се замаше от Димитър Главчев. Остават 4 дни броено от 15 август до края на срока за съставяне на служебен кабинет и представянето му.