Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Политика

Малинов и Николов най-вероятно остават на постовете си в енергетиката и икономиката

   


Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов е получил покана за среща със служебния премиер Горица Грънчарова във връзка с разговорите за новия служебен кабинет, пише БГНЕС.

Ако получа предложение от министър-председателя, каза той, ще го приема с цел именно проверката на "Булгартрансгаз" да бъде приключена, но и защото има още много ключови въпроси, които да бъдат решени, уточни Малинов.

Стана ясно и че министърът на икономиката и индустрията Петко Николов е приел предложението да запази поста си в служебния кабинет на Горица Грънчарова. Това е станало след среща с нея.

Досега министрите, които са приели и вероятно ще запазят постовете си в новия служебен кабинет са: на отбраната, транспорта, културата, правосъдието, финансите - Атанас Запрянов, Георги Гвоздейков, Найден Тодоров, Мария Павлова, Людмила Петкова. Съгласни са да останат министри и Галин Цоков на образованието и Галя Кондева на здравеопазването. Иван Кондов пък най-вероятно ще поеме поста служебен министър на външните работи, досега той се замаше от Димитър Главчев. Остават 4 дни броено от 15 август до края на срока за съставяне на служебен кабинет и представянето му.