Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Спорт

Сензацията от Олимпийските игри Юсуф Дикеч: Макар и да изглеждах спокоен, в мен се развихряха бури

   


Една от сензациите от Олимпийските игри в Париж, безспорно, е турският състезател по стрелба Юсуф Дикеч.

Дикеч разказа пред bTV, че макар и да е изглеждал спокоен, в него са се развихряли бури.

"Бях много развълнуван, имаше голямо напрежение. Но това, че изглеждам спокоен се дължи на факта, че се занимавам с този спорт от години. Близо 24 години. Това са ми 5-ите Олимпийски игри. И заедно с всяко участие в предишни състезания се научавам да потискам притеснението", споделя той.
 
Дикеч признава, че наистина е държал ръката си в джоба.

"Не беше обичайно поведение за това състезание. И в социалните медии някои приятели коментираха, че ръката ми е в джоба. Така беше и преди 11, 12 години когато станах първи. На световното също бях в същата стойка. В тази позиция съм, откакто съм започнал да стрелям. Причината е, че така тялото ми е по-стабилно. За да запазя равновесие, затова така го правя", заявява още той.

Той споделя, че се е занимавал с борба 6 години, но впоследствия изоставя този спорт.

"Да се занимавам със стрелба е изцяло случайно нещо, после разбрах че имам талант, но даже понякога и талантът не върши работа. Много усилено работих и след 2 години станах шампион на Турция. След като станах шампион разбрах, че ако се постарая повече и работя повече, мога да стана по успешен и продължих по този път", коментира още турският състезател.