Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Спорт

Боряна Калейн: В Париж се надскочих стократно, искам да се порадвам на успеха

   
Боряна Калейн: В Париж се надскочих стократно, искам да се порадвам на успеха

Стотици почитатели на художествената гимнастика изпълниха Терминал 2 на летище София, за да посрещнат Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбъла по художествена гимнастика, които се завърнаха от Олимпийските игри в Париж.

"Щастлива съм, че България има своя медал в художествената гимнастика, макар че ми е трудно да осъзная какво съм постигнала. Чувам хората около мен да го говорят, но да го осмисля ми е нереално", бяха първите думи на Боряна Калейн на родна земя. "Истината е, че се представих невероятно в Париж и по време на състезанието се надскочих стократно в сравнение с това, което показвах през цялата година досега.

Настройката е най-важното нещо - аз си промених настройката през последните три години, поне работих в тази посока.
Променихме и методиката на тренировъчния процес - започнахме да правим моделирани тренировки в дните, в които бяха олимпийските състезания - четвъртък и петък, в същите часове, за да се доближим максимално до това, което ще се случва. Определено това беше един много голям плюс за мен", разказа още сребърната медалистка в индивидуалната надпревара.

Боряна Калейн отправи специални благодарности към треньорката си Марияна Памукова. "Това е човекът, който всъщност ме отгледа в залата. Благодарение на него съм това, което съм, днес. И като гимнастичка, и до голяма степен като личност. Просто да ви благодаря е малко! Вие знаете колко ви обичам", обърна се Боряна към Марияна Памукова.

Олимпийската вицешампионка отказа да коментира дали Париж 2024 ще е последната й олимпиада. "Искам първо да се порадвам на този успех, защото за мен това е нещо много голямо. Да го отпразнувам с близките си, да си почина и после ще мисля за бъдещето. Не е сега моментът да се вземат такива решения", завърши Калейн.