Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Коментари

Методи Андреев: Моделът Доган е луковицата на корупцията в България, създаде феодална формула за подчинение на мюсюлманите

   
Методи Андреев: Моделът Доган е луковицата на корупцията в България, създаде феодална формула за подчинение на мюсюлманите

Христо Иванов не трябваше по този начин да взима отношение по скандала между Пеевски и Доган, заставайки на страната на почетния председател. Стратегически важно за България е ДПС на Доган да отслабне, защото виждаме, тази ключова роля на балансьор до къде доведе България. Това изтъкна пред Faktor.bg бившият шеф на комисията по досиетата и екс депутат Методи Андреев.

Той е категоричен, че 34 години ДПС и Доган играят роля на балансьор в политиката. Но това не е модел на Пеевски, той е функция от модела, създаден от тази дълбока държава в основата на която стоят ДС зависимостите. 

Не трябва да забравяме, че архитектът на феодализацията на българските турци и мюсюлмани е лицето Ахмед Демир Доган – той не е обикновен доносник на Държавна сигурност, е проектиран специално, разработван с една политическа стратегия – да бъде дълго време в политиката и да обслужва тези, които са го създали. Нямам отговор, защо Доган има напълно запазени агентурни досиета, но това вероятно не е случайно. ДПС и Доган са проектирани като своеобразни балансьори през годините, между интересите на Запада и Русия на Балканския полуостров. Доган винаги е демонстрирал, че подкрепя прозападни политики, но винаги е бил обърнат с лице към Русия и винаги е изтъквал, че Русия е един от важните полюси и ние трябва да се съобразяваме с това. След нападението на Русия срещу Украйна тези договорки, за които Доган е бил проектиран да стои в тази си политическа позиция отпадат. ДПС е ненормално политическо образование, то не даде нищо на бедния си електорат, нищо не направи за промяна на неговия начин живот. Тази битка в ДПС сега може и да е привнесена отвън. Тук винаги е имало опити за влияние на три сили – Турция, Русия и САЩ.

В сегашната ситуация Пеевски се чувства достатъчно силен, надминал е учителя си и знае, че в тази битка не може да има двама победители. И  за това използва целия ресурс, който е добил през годините, допълва анализа си Андреев.

Методи Андреев е категоричен, че хората, които  искат да направят промяната не могат да я извършат на парче. Мислеха, че като махнат Гешев от прокуратурата, реформата в правосъдната система ще бъдат разрешена. Сега също не се оценя, че като махнеш Пеевски,  едва ли ще се решат проблемите с модела „ДПС“ и модела „Доган“.

Политиците от промяната ще постигнат това, което хората им позволят, не ги съветвам да защитават и участват в схеми и завери, изходът от който не е ясен. Още повече да защитават модела „Доган“, който е луковицата на корупцията в България. Моделът ’Доган’ е федоланият модел за подчинение на мюсюлманите в България. Създадоха му ореола, че е носителят на етническата търпимост и мир, а това са пълни глупости - българи и турци живеят от векове и винаги са били толерантни. Проклятието за България е Доган с неговото ДПС, то бе създадено като антиконституционна партия с мълчанието на БСП и СДС. Крайно време е турци и мюслюмани да намерят достойно представителство в другите партии. Докато има модел „Доган“, България ще бъде разяждана от тежка корупция. Много здраве от арменския поп имат тези политици, които смятат, че ако се подкрепи Доган, ще бъде унищожен Пеевски. Наивници, казва с ирония Андреев.