Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Развлечения

My Sofia. Youth with causes. Какво се случи на 9 и 10 август в Кино "Кабана"?

   


Фестивалът на модерния млад градски човек предложи на гостите музика на живо под открито небе, артателиета и работилници, открити уроци по брейк, суинг, К-поп и салса, представяне на иновативни проекти и стартъпи, срещи с млади учени и предизвикателства с награди. Всичко това с вход свободен.

Под светлините на прожекторите бяха поставени три кампании с кауза: за осиновяване на бездомни животни, превенция на употребата на алкохол и наркотични вещества и здравна превенция.

В първата фестивална вечер на 9 август музиката беше поверена на младежите от Jupiter 7. На 10 август за доброто настроение на гостите се погрижиха Cool Den.

Във фестивала се включиха Animal Rescue Sofia, „ЧЕТИРИ ЛАПИ“, ОП „Екоравновесие“, Фондация „РеСтарт“, Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите, Flying Steps Swing Dances, Latin Force Dance Studio, Българската федерация по брейк, д-р Ваньо Везиров с проекта си за триизмерно принтиране на сложни човешки органи, д-р Петър Евтимов – основател на чисто новата специалност "Астробиология“, участниците и менторите в "Академия за ВИЗИОНЕРИ" 2024, 9teens, Eco games, Kickit, EcoWheel, Николай Табаков с артинсталации, "Музейко", Вихрен Митев с „Климатична фреска“, Общност на глобалните лидери ХЪБ – СОФИЯ, сдружение  "Национална младежка карта“, посланиците на каузата за хуманно отношение към животните, част от кампанията „БезДОМен или ДОМашен? Ключът е в теб!“ и др.

Инициативата се провежда за трета поредна година от дирекция „Спорт и младежки дейности“.