Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Спорт

Ансамбълът ни по художествена гимнастика се класира за финалите

   


Ансамбълът на България по художествена гимнастика се класира за финалите в многобоя на олимпийските игри в Париж 2024. Момичетата на Весела Димитрова събраха общ сбор от 70.400 точки и безапелационно спечели квалификациите, пише OFFNews.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева показаха отлични композиции в съчетанията с 5 топки, както и с три ленти и 2 топки и взеха психологическо предимство спрямо своите конкурентки. Втори се нареди ансамбъла на Италия (69.350), следван от Украйна, Франция, Китай, Израел, Узбекистан и Азербайджан.

Най-емоционалният момент в надпреварата бе второто съчетания на Бразилия, което бе изиграно от една от гимнастичките въпреки нейната видима контузия, тъй като според регламента тя не може да бъде заменена от резерва в последния момент. Въпреки това южноамериканките спечелиха симпатиите на публиката, която ги аплодира в момента, в който контузената грация бе изнесена на ръце при слизането си от подиума от своите треньорки.