Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Политика

От БСП оптимисти за служебен кабинет, сформиран от Горица Грънчарова-Кожарева

   
От БСП оптимисти за служебен кабинет, сформиран от Горица Грънчарова-Кожарева

"След като президентът е преценил, че тя може да изпълнява функциите на служебен премиер, смятаме, че ще сформира нужния кабинет", посочи председателят на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов, цитиран от БНР.

"За нас е важно да бъдат честни и почтени изборите, защото в крайна сметка основната функция на служебния кабинет е именно тази", добави той.

Гуцанов припомни, че вчера на консултациите при президента са поставили въпроса за номиниране на български еврокомисар, тъй като крайният срок е 30 август.

"Никой не е търсил от БСП предложения за министри, това е право на служебния премиер", отговори Гуцанов на въпрос.

Дали да бъде сменен вътрешният министър Калин Стоянов, както настояват от "Продължаваме промяната"-"Демократична България", Гуцанов посъветва "да не казват кой за кого е тест, а да си гледат Конституцията, която те промениха".

"Направихме една бърза справка – през 2015 г, Горица Кожарева е избрана с гласовете на ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт (ПФ) по предложения на ПФ" – така Гуцанов отговори на думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по-рано тази сутрин заяви, че Грънчарова-Кожарева е номинация на БСП.