Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Развлечения

Mitsubishi спира производството на Space Star към края на 2024 г.

   


Mitsubishi ще преустанови производството на своя модел Space Star към края на 2024 г. поради все по-строгите европейски разпоредби. Малкият автомобил, който е на пазара от 2012 г., стана жертва на нарастващите разходи, свързани със задължителните стандарти за безопасност и емисии, пише Факти.

За да се съобразят с новите разпоредби на ЕС по отношение на системите за подпомагане, киберсигурността и актуализациите на софтуера, производителите на автомобили са изправени пред значителни разходи за разработка. Прилагането на тези изисквания към малък и бюджетен модел като Space Star би го направило икономически нежизнеспособен.

Като алтернатива Mitsubishi предлага по-големия Colt, базиран на платформата на Renault Clio. На цена, близка до тази на Space Star, Colt предлага повече пространство и характеристики, като същевременно отговаря на най-новите регулаторни стандарти.

Най-евтиното Mitsubishi отива в историята - 2

Залезът на Space Star бележи края на една ера за достъпните компактни автомобили в Европа. Тъй като автомобилната индустрия продължава да се развива, по-малките модели от начално ниво са изправени пред все по-голям натиск да отговарят на строгите разпоредби, което води до по-високи разходи и намалена наличност.

Тази тенденция подчертава предизвикателствата, пред които са изправени производителите на автомобили, за да предлагат достъпни варианти на потребителите, като същевременно спазват все по-сложните стандарти за опазване на околната среда и безопасност.