Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Новини

Представители от столичния зоопарк прибраха крокодила Кроки, открит в кв. Ботунец

   


След няколко неуспешни опити, по обяд в сряда представители от столичния зоопарк прибраха крокодила Кроки, открит във вторник в столичния квартал "Ботунец". Преди обяд мъжът, който твърди, че е собственик на животното - Виктор Михайлов оказа съпротива и не предаде животното на служители от столичния зоопарк, пише Mediapool.

На въпрос негов ли е крокодилът, Михайлов заяви: "На майка ми е".

Собственикът на крокодила с име Кроки от столичния квартал Ботунец Виктор Михайлов обясни, че го е закупил от Бургас и има необходимите документи.

"Това не е диво животно, това е опитомено. И мен ще ме е страх от див крокодил. Аз си го храня, децата си играят с него", каза той.

Преди прибирането крокодилът бе завързан и прибран зад телена и платнена ограда и бе в непосредствена близост до жилищен блок.

След подаден сигнал, екип на РИОСВ – София е извършил проверка за отглеждане на крокодил от вида "Нилски крокодил" (Crocodylus niloticus) на територията на район “Кремиковци”, квартал "Ботунец".

Установено е, че влечугото е регистрирано и има всички необходими документи, както и че видът е разрешен за отглеждане в страната съгласно действащото законодателство.

Еднометровият крокодил беше открит в столичния квартал "Ботунец". Животното се отглеждаше в дупка, пълна с вода. То е живеело там от два месеца, твърди собственикът му.

"Защото съм организатор на циркови спектакли. Имам папагали, имам змии, имам крокодил, с който забавлявам децата. Имат разрешение тези животни, аз не мога да си позволя така да ги гледам", разказа още Виктор Михайлов.