Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Политика

Кирил Петков потвърди, че е имало инициатива за свалянето на Рая Назарян

   


  BGNES

Кирил Петков потвърди, че е имало инициатива Рая Назарян да бъде свалена от поста председател на Народното събрание, но не уточнява чия е била тя и кой е участвал в нея. Той обаче заяви, че опит за предсрочното ѝ освобождаване няма да бъде правен.

"Имаше такава инициатива, но след много дълги разисквания, ние в партията решихме, че единственият начин дългосрочно да се преборим с модела Пеевски е с доверието на българските граждани. Всички други технически варианти не са устойчиви във времето. Нашата идея е да направим позитивна кампания и да върнем доверието към себе си", коментира той в кулоарите на парламента.

За тайна среща между ПП-ДБ, БСП, ИТН, "Възраждане" и напусналите и изгонени депутати от ДПС се говори от миналата седмица. На нея се обсъдило потенциалното сваляне на Рая Назарян (ГЕРБ) от председателския пост в парламента.

Появи се информация и, че темата е обсъждана вчера на заседание на изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната", а след това и на групата на ПП-ДБ, но до момента никой от обединението нито потвърждава, нито отрича.

Тази сутрин съпредседателят на ДПС Делян Пеевски потвърди, че е имало такива срещи в офиса на лидера в оставка на "Да, България" Христо Иванов. По думите му срещите, на които се обсъждала смяната на Рая Назарян, са се провалили, защото ПП-ДБ са се изплашили от публичността.

offnews.bg