Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Политика

Главчев направи отчет на кабинета: Работихме за европейския път на България - не сме се занимавали с "ала-бала"

   
Главчев направи отчет на кабинета: Работихме за европейския път на България - не сме се занимавали с \

Има голяма доза вероятност това да е последното редовно заседание на Министерския съвет.

С тези думи служебният премиер Димитър Главчев откри заседанието на Кабинета, предаде репортер на БГНЕС.

"Основната ни задача бе организирането на честни и прозрачни избори и никой не е възразил как го направихме. Другата основна задача е била да се запази европейският път на България - това също е постигнато", допълни Главчев.

"На разположение сме да работим до последния ден на това правителство. Не сме се занимавали с "ала-бала", не сме седяли в чужди скутове, нямаме такова намерение", заяви той.

"На 9 април, когато получих мандата, обещах да се запази европейския път на България, който е трасиран в много правителства назад в историята на политиката. България остана силен съюзник в НАТО – запазен е пътя, който трябва да се следва", каза Главчев.

"Ние решаваме проблемите на хората - оказаха се повече, от колкото си мислехме, но се справихме. На подпис взехме постановление за ВУЗ за повишаване на възнагражденията на академичния състав. Още една добавка приехме от 45 200 000 лева днес с ново постановление за повишаване на минималните прагове на заплащане", заяви премиерът.

"На всички форуми на най-високо равнище беше отметен приносът на България. Запазихме пътя, който трябва да се следва според нас. Продължаваме усилията за членство в еврозоната и сухопътен Шенген", завърши премиерът. I БГНЕС