Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Свят

Ураганът "Деби" настъпва: Бедствено положение във Флорида, Джорджия и Южна Каролина

   
Ураганът \

В Съединените щати улици се превърнаха в реки, а пътища бяха прекъснати, след като ураганът „Деби“ връхлетя Флорида, Джорджия и Южна Каролина.

Губернаторите на съответните щати обявиха бедствено положение и издадоха предупреждения за катастрофални наводнения. Жертвите досега са 6, включително деца.

Нивото на „Деби“ беше намалено до тропическа буря, но ефектът ще продължи да се усеща до края на седмицата.

Прогнозите са бурята да забави скоростта си и да се отправи на изток и север към Северна Каролина.

В Грийн Понд, Южна Каролина, във вторник бяха регистрирани повече от 14 инча валежи, докато бурята продължава да се вихри край бреговете на щата.

Междувременно в щата се образуваха и торнада. Едно от тях нанесе щети по електропроводи и повреди къщи на плажа Едисто, а друго причини щети на остров Палмс, съобщава South Carolina Daily Gazette.

Властите във Флорида предупреждават жителите да проветряват правилно помещенията с генератори, за да избегнат смъртоносно отравяне с въглероден оксид.

Хиляди полети бяха нарушени във Флорида. От вторник насам те намаляха, тъй като бурята се движи към Джорджия и Южна Каролина, където отменените полети бавно се увеличават, а властите се подготвят за удара на бурята.