Четвъртък, 12 Сеп 2024
           
Политика

Ще подарят ли градските либерали пак държавата на Радев?

   
Ще подарят ли градските либерали пак държавата на Радев?

Владимир Димитров

Градските либерали пак ще подарят държавата на Радев, така че той да може да я подреди по начин, удобен за влиянието на Путин в Европа.
Електоратът им няма да им прости втора такава грешка. След като му паднаха на колене и застанаха смирено под юмрука му преди четири години, днес те пак му дават в ръцете отнетата от тях самите власт.
Защо за тях е по-опасно да управлява европейски настроеният Главчев, отколкото путинистът Радев с някое свое прокси?

Защо, като са големи борци срещу Кремъл, участват пак в 

заговор, обслужващ Радев

Днес обсъждат как да вземат властта в парламента с БСП и после да я подарят на Радев. Ще сложат негов министър начело на МВР, но то пък между Бойко Рашков и Пламен Узунов - каква ли е разликата?

Щом демократът ген. Атанасов каза веднъж, че няма никакви забележки към Радев, трябва ли да се разчита той да е гарантът за демокрацията в държавата?
Дори и да вземат властта сега, електоратът им ще ги накаже. И последният демократ ще избяга от ДСБ и ДБ. Що се отнася до ПП - те са пътници. Радев ще ги смаже и ще ги замени с новия си политически проект, защото е наясно, че те искат да правят с него само ала-бала.

Проблемът не е в глупостта, късогледството и ниските страсти на градските либерали. Проблемът е, че не виждат. Или 

виждат и се съгласяват държавата да бъде дадена на Радев

Това е чужд план. Това не е българска политическа стратегия. Така действат щабовете на Путин. Те превземат управлението през хибридни операции и интервенират в институциите на властта. И понеже на изборите пак няма да могат да спечелят путинистите, то те ще вземат властта неофициално с помощта на познатите вече полезни идиоти.
Радев първо ще се отърве от тях. Може би ще запази като знак за лоялност Христо Иванов, но от ДСБ и ПП следа няма да остане. Електоратът им и службите на Радев ще ги пометат и дори няма да участват в доизчегъртването на евроатлантическото управление на страната.
Дългосрочната цел на Путин и Радев е в БГ да се блокира всяка възможност за евроатлантическо мнозинство в следващото НС!