Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Новини

Задържаха фалшификатор на лични документи, регистрирал се в банкови сайтове

   

  BGNES

Задържаха фалшификатор на лични документи в град Белослав, съобщиха от ОДМВР-Варна.

Мъжът, на 33 години, е задържан днес около 6:30 часа сутринта от служители на отдел "Икономическа полиция" при Областната дирекция на МВР.

За арестувания има данни, че е извършвил престъпление по чл.308, ал.2 от НК и чл. 316, вр. чл 308, ал.2 от НК - фалшифициране на официални документи за самоличност и използването им, като фалшифицираните лични карти - на български граждани - 33-годишният мъж е използвал за регистрация в банкови сайтове. До момента са установени три потърпевши лица.

При претърсване на дома на мъжа в Белослав са иззети 3 бр. компютърни конфигурации, съдържащи облачно пространство с 15 GB лични данни на различни лица - копия на лични карти, компютърни програми за обработка на изображения, мобилни телефони - 5бр. с 10 СИМ карти. Установени са данни и снимки на лични документи на потърпевшите.

Също така са намерени и 30 бр. блистери с по 10бр. таблетки и 2 литра прекурсор за извличане на високорискови наркотични вещества.

Образувано е досъдебно производство. по описа на ОДМВР Варна, водено по чл. 308, ал.2 НК и чл. 316, вр. чл 308, ал.2 от НК, наблюдавано от прокурор при РП Варна.