Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Коментари

Гвоздейков: Хаос с техническите прегледи на автомобилите няма

   


Хаос с техническите прегледи на автомобилите няма, заяви пред журналисти служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. Той на място се запозна с работата на новата система за контрол на пунктовете за годишни технически прегледи в автосервиз в столицата,пише OFFNews.

"Заработи система за качество и игнорирахме човешкия фактор, както и възможността манипулацията на данни да се въвежда ръчно", отбеляза Гвоздейков.

Той подчерта, че новоназначена работна група, създадена за срок от пет дни, ще направи предложение за нормативни промени. Очаква се тя да изработи доклад, който да бъде одобрен от министъра.

От 22 юли уредите в пунктовете предават данните от измерванията автоматично по електронен път към системата на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". По този начин бяха преустановени възможностите за ръчно коригиране на данните, свързани с отработените газове и спирачното усилие на автомобилите. Експерти обаче алармираха, че автомобили, предимно бензинови, масово не могат да покрият нормите.