Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Политика

БСП очаква нов служебен премиер

   
БСП очаква нов служебен премиер

Парламентарната група на "БСП за България" коментира неуспеха на третия мандат за съставяне на правителство в рамките на 50-ото Народно събрание. Пред медиите на кратък брифинг пред "Позитано" 20 застана Атанас Зафиров, който заяви, че е очаквал повече от "Има такъв народ" по отношение на реализацията на третата папка за съставяне на кабинет. Зафиров е очаквал малко по-продължителни разговори и по-сериозен опит да бъде сглобено правителство.

"Ако ние бяхме мандатоносител, бяхме готови да предложим по-различен подход, като започнем от неправителствения сектор, работодателски организации, синдикати и да се отиде с готови решение при политическите сили, но това остава в миналото", коментира Зафиров.

БСП очаква честни предсрочни парламентарни избори, служебно правителство и нов премиер, различен от досегашния служебен министър-председател Димитър Главчев. "При всички положения служебният премиер ще е нов", сигурен е Зафиров.

"Червените" очакват диалог между партиите в следващия парламент и по-малко език на омразата. Социалистите продължават и своята консолидацията на лявото пространство за предстоящия вот наесен и ще участва в изборите с амбиция да покажат добър резултат. БСП ще подреди листите си отдолу нагоре, като на база на коалиционен механизъм ще бъдат подредени листите.

Зафиров е притеснен, че в 51-ото Народно събрание могат да влязат нови екзотични политически сили заради евентуалната ниска избирателна активност. БСП са отворени за диалог с всички парламентарно представени партии и в следващия парламент.

news.bg