Четвъртък, 12 Сеп 2024
           
Коментари

Веселин Стойнев: Въпросът е – политиците могат ли да управляват тази страна?

   
Веселин Стойнев: Въпросът е – политиците могат ли да управляват тази страна?

Заради разделението в ДПС, ГЕРБ изпадна в изолация. ПП-ДБ също изпада в изолация, защото не може да се доближи дори  до ГЕРБ. В следващия парламент не виждам никакво положително развитие, нито някакво полезно ново мнозинство, което да състави бъдещо правителство. Това заяви по Нова ТВ журналистът Веселин Стойнев. Според него опитите за сваляне на председателя на парламента не означава ново мнозинство.

Да си спомним свалянето на Никола Минчев, това не създаде ново мнозинство в парламента. И сегашните опити за махането на Рая Назарян няма да доведат до такова преформатиране.

Сега стигнахме до там, че се питаме - дали тази страна може  да се управлява, това ще бъде основния въпрос по време на изборите. Как  ще излезнат политиците и ще убеждават избирателите с идеи за експертно правителство, каквото предлагат от ИТН. Дори и да си победител на новите избори – това е фалшив медал. Ето ГЕРБ печелят, но правителство не могат да съставят. ПП-ДБ пак за съдебна реформа ли ще говорят на хората. Не вярвам в страната да може да се създаде работещо управление. А формулата е ясна и е измислена в Европа – коалиционно управление. Но това трябва преди изборите да се изговори на избирателите, да се заздрави връзката с тях, инак ще има  само борба между твърди ядра, прогнозира анализатора.