Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Новини

Под влияние на кокаин е бил шофьорът, който се заби край спирка в София

   



Пробата за наркотици на шофьора, причинил катастрофата на столичен булевард в четвъртък, е положителна. Съдебната химико-токсикологична експертиза е показала, че той е карал под въздействието на кокаин. Тъй като мъжът е отказал, властите са разпоредили принудително да му бъдат направени тестове за употреба на алкохол и наркотици.

Мъжът вече е привлечен към наказателна отговорност, съобщи говорителят на Софийска районна прокуратура Николай Николаев. Предвиденото наказание е от 1 до 6 години лишаване от свобода.
 

 

оворителят на Софийска районна прокуратура Николай Николаев

БТА

 

Шофьорът, причинил катастрофата с петима пострадали, е с множество връчени фишове, които не плащал. Извършителят е добре познат на органите на реда. Той е криминално проявен, с регистрации за различни престъпления по Наказателния кодекс, основно престъпления против собствеността, както и с множество нарушения по Закона за движение на пътищата.

За всичките си престъпления той е реабилитиран. Мъжът е трайно пребиваващ в чужда държава - Мексико, откъдето е и шофьорската му книжка. По данни на прокуратурата той често се връща у нас и пътува обратно към Северна Америка.

Водачът самокатастрофира на бул. „Тодор Александров“ на 1 август. При инцидента пострадаха шофьорът на колата, жена и две деца, които пътували в колата, както и човек, който чакал на спирка.

За сега обвиняемият остава на свобода, защото според медицинската експертиза вероятно той има счупени прешлени, което е пречка за ареста му. Предстои и да бъде доказано дали действително се е движил с далеч по-висока скорост, от разрешената в градска среда.

Автомобилът, с който е станало произшествието не е собственост на шофьора.